Saint Laurent și Balenciaga vor produce manual măști sanitate pentru Italia

Publicat: 23/03/2020 | 19:50

Grupul Kering de la Paris, care deține printre altele și brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măști manual.

Acestea vor începe să fie fabricate în ateliere imediat după ce ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de Guvernul francez.

În același timp, reprezentanţii grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China.

Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei, scrie Agerpres. 

Rivalii au procedat la fel

În urmă cu o săptămână, principalul rival al grupului Kering, LVMH, a anunţat că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez.

LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L’Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucât măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forţat să îşi închidă magazinele.