Sacrificiul suprem al unei șoferițe românce de TIR. Nu a mai dat pe acasă de 6 săptămâni, să nu își infecteze familia

Publicat: 27/03/2020 | 17:49

În plină pandemie de coronavirus, unii oameni fac tot ce le stă în putere pentru a-i proteja pe cei dragi, chiar dacă acest lucru înseamnă să-și pună în pericol propria viață. Ana, o șoferiță româncă de TIR nu a mai dat pe acasă de 6 săptămâni, de frică să nu-și infecteze familia. 

Ana este o șoferiță româncă de TIR, iar soțul ei, Dan, are aceeași meserie. Cei doi fac numeroase curse în Italia, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus. Locuiesc în Spania, dar au fost prinși de pandemie pe drumuri, cu treabă. Cu toate că dorul de casă și de cei dragi îi pune la pământ, cei doi nu au mai dat pe acasă de 6 săptămâni, de teamă să nu-și infecteze familia.

SOLIDARITATE | Medicii timișoreni, care au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din țară, au filmat un mesaj emoționant prin care vor să-i convingă pe români să stea în case – VIDEO

Cu durere în suflet, Ana, șoferița româncă de TIR povestește că nu este infectată, dar nu se știe niciodată și nu vrea sub nicio formă să riște viețile celor doi copii ai săi și ai soțului.

„Ne este frică, pentru că suntem pe stradă și am petrecut mult timp în Italia, nu cred că suntem infectați, dar nu știi niciodată. Pentru a nu îi pune în pericol, nu mai trăim acasă. Îmi pasă foarte mult de copiii mei, în special de fiica mea, care este asistentă medicală și are o inimă imensă, spune că vrea să ajute oamenii, dar sunt foarte speriată”, a declarat Ana pentru cope.es.

„Sunt bine acum, e multă muncă, nu avem program și tot conducem noaptea și dormim în timpul zilei, dar cineva trebuie să aducă mâncare, pentru că altfel am muri de foame” a mai completat Ana.