Sacrificiile enorme făcute de Alina, medic rezident. Și-a serbat ziua de naștere la spitalul din Suceava, departe de soț și copil: „Mami, am venit să-ți spunem…”

Publicat: 06/04/2020 | 10:33

Pandemia de coronavirus din România a mobilizat toți medicii, iar acum, aceștia au început să-și sară în ajutor pentru a sta drepți în prima linie de luptă împotriva Covid-19. De când Suceava a intrat în carantină totală, orașul a avut mare nevoie de personal medical, pentru a face față pandemiei care a transformat spitalul într-un adevărat focar. Și, cine spunea că eroii nu poartă neapărat pelerine, mare dreptate avea!

Alina este medic rezident în Iași, dar s-a născut în Suceava. Pandemia de coronavirus a prins-o pe holurile spitalului în care lucrează și nu s-a dat în lături de la nimic, atunci când a venit vorba de salvarea vieților omenești. În momentul în care în Suceava s-a instituit carantină totală, medicii au început să fie depășiți, iar spitalul transformat într-un adevărat focar avea nevoie de medici ca de aer.

Țara din UE care a ars zeci de milioane de măști dintr-un motiv incredibil. De necrezut cine a dat ordinul!

Alina a uitat de tot și s-a dedicat total meseriei sale. Nu a mai contat nici că acasă o așteptau copilul și soțul și a uitat că urmează ziua ei de naștere. Tot ce gândea era legat de lupta împotriva coronavirusului și cum poate să facă, pentru a ajuta și mai mulți oameni.

Povestea Alinei, una extrem de emoționantă, a fost relatată pe pagina de Facebook a uneia dintre prietenele medicului.

„În seara zilei de 23 martie, Alina, medic rezident în Iași, era acasă, împreună cu soțul și fetița ei de 3 ani și jumătate.
Tocmai ieșise din gardă, dar încă mai avea energie să se joace cu copilul. La un moment dat a primit un mesaj pe telefon: “În județul Suceava sunt probleme mari! E nevoie urgent de personal medical, medici, asistente!..”
Alina, născută în Suceava, și-a privit copilul apoi i-a spus soțului:
– E nevoie urgentă de medici în județul meu, în Suceava. Plec acolo, nu pot să-mi las sucevenii la greu!
– Ai grijă de tine, noi te așteptăm acasă!
În jumătate de oră, Alina era deja pe drum. Știa că în seara aceea nu putea să intre în serviciu pentru că nu trecuseră 12 ore de la ultima tură, dar a doua zi la prima oră era la spitalul din Rădăuți. Timp de trei zile a primit și asistat persoane cu simptome de infecție cu Covid-19. La un moment dat ea însăși a prezentat simptome specifice. Din fericire, testul nu a confirmat prezența virusului.

În aceste zile, îi ajută pe colegii de la UPU Suceava. Ieri dimineață, însă, a trebuit să meargă să preia un caz de la Iași. Și-a sunat soțul, ca de obicei, să vadă dacă totul e bine acasă. Însă a avut parte de o surpriză! Soțul și fetița veniseră aproape de spital să o vadă pentru câteva momente. Emoția a fost copleșitoare…
– Îmi pare rău că nu pot să vă strâng în brațe, dar vă rog să aveți grijă de voi, vă iubesc mult!
– Mami, am venit să-ți spunem LA MULȚI ANI! Te așteptăm să vii repede acasă!
Cât a durat drumul de întoarcere spre Suceava, pe chipul Alinei au curs lacrimi. Lacrimi pe care numai o mamă care nu-și poate strânge copilul în brațe, în fiecare zi, le poate înțelege. Uitase și că în urmă cu două zile a fost ziua ei, dar acum a primit cel mai frumos cadou.

Alina, povestea ta ne-a impresionat enorm și-ți recunoaștem că lacrimile tale sunt și ale noastre!
Știm că lângă tine mai sunt și alți medici și asistente care au plecat la Suceava pentru a ajuta, lăsând acasă o parte din sufletul lor.
În fața voastră, a tuturor, ne înclinăm cu respect și VĂ MULȚUMIM DIN TOATĂ INIMA PENTRU TOT CEEA CE FACEȚI!” este povestea Alinei, medicul care luptă în prima linie împotriva pandemiei de coronavirus din România.