S-o credeți voi că puteți să fentați autoritățile cu vizita la părinți de Paște! Cum vă prind polițiștii

Publicat: 18/04/2020 | 12:19

Conform Ordonanței Militare, nici de Paște românii nu au voie să iasă din case. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a rectificat anunțul, astfel că Lumina Sfântă va fi adusă la ușa oamenilor. Dar vor încerca românii să păcălească vigilența autorităților și să scape, astfel, de amenzi usturătoare, care pot ajunge până la 20.000 de lei? (CITEȘTE ȘI: COVID-19 ÎN ROMÂNIA. ÎNCĂ 6 DECESE SÂMBĂTĂ. NUMĂRUL TOTAL A AJUNS LA 417 DE MORȚI)

Dacă te gândești că noaptea, pe o uliță mai întunecată, în drum spre casa părinților nu are cum să te prindă vreo patrulă, este posibil să te înșeli amarnic. Polițiștii au pus și ei la punct planul ”antifraudă”!

HAOS ÎN MARAMUREȘ, CHIAR ÎN VINEREA MARE! NU A SCĂPAT NICI PREOTUL, AMENDAT CU 20.000 DE LEI

Mizează, în primul rând, pe spiritual civic al cetățenilor. Așa că, dacă te gândești să treci în declarația pe propria răspundere că faci deplasarea pentru aprovizionare, dar de fapt să faci altceva, trebuie să-ți asumi un mare risc. Vecinii te vor da cu siguranță de gol și, atunci, organele de ordine de vor prinde.

Mesajul lui Arafat de Înviere

Secretarul de stat Raed Arafat îi roagă din nou pe români petreacă sărbătorile de Paște departe de cei dragi pentru a nu contribui la creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Oficialul pune accentul pe faptul că izolarea socială este singura metodă de a opri un val de multe decese după Paște. (NU RATA: MESAJUL CUTREMURĂTOR POSTAT DE COLEGII UNUI BĂRBAT DIN DEVA MORT DE COVID-19. ÎN URMĂ AU RĂMAS SOȚIA, GRAV BOLNAVĂ, ȘI ȘASE COPII)

„Chiar dacă sunt obișnuiți să sărbătorească într-un anumit mod, anul acesta trebuie să sărbătorească altfel. Fără familie, fără să iasă, fără vizite. E cel mai important. Nu vizite la bunici, nu vizite la prieteni, nu primire de vizitatori acasă dacă, într-adevăr, vrem să trecem mai ușor peste această perioadă. Așa cum ne comportăm acum vom vedea rezultatele.

COVID-19 A UCIS UN SALVATOR! MESAJUL SFÂȘIETOR AL COLEGULUI DE LA ISU: ”DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”

Vom vedea peste 7 zile dacă comportamentul a fost responsabil. Dacă nu respectăm recomandările, riscul e să ne trezim cu o creștere semnificativă a cazurilor pozitive, a cazurilor critice, a deceselor. Nimeni nu dorește acest lucru Anul acesta trebuie să se facă un sacrificiu și să se sărbătorească Paștele acasă. E bine să nu-și expună familiile, apropiații”, a spus Arafat la Antena 3.