S-au rugat și s-au infectat! 22 de penticostali, la spital după ce au contractat virusul COVID-19

Publicat: 10/04/2020 | 08:51

Coronavirusul pare că pune stăpânire pe localitățile din județul Vaslui. Spre exemplu, miercuri, în comuna Gârceni, au fost depistate pozitiv 19 persoane, toate cazurile făcând parte din grupul de penticostali care la sfârșitul lunii martie a organizat ședințe de rugăciune în mai multe gospodării din satul Racovița.

VEZI AICI: CORONAVIRUSUL A SUFERIT MUTAȚII. SEMNELE SĂ VĂD PE PIELE. UN NOU SIMPTOM ALERTEAZĂ MEDICII

Ei au fost transportați la Spitalul Muncipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad, unde vor rămâne sub supraveghere. Pacienții au vârste cuprinse între 14 și 52 de ani. Peste 100 de persoane ar fi intrat în contact direct cu cei infectați, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru comunitate.

FOTO. O familie, amendată cu 4.000 de lei pentru că nu a trecut ora în declaraţia pe propria răspundere. Reacția Poliției

Până joi după-amiază, în județul Vaslui, au fost depistate pozitiv cu COVID-19 fix 36 de persoane, dintre care 22 doar din comuna Gârceni.

NU RATA: AL DOILEA VAL DE CORONAVIRUS VA LOVI ROMÂNIA. CÂND SE VA ÎNTÂMPLA ASTA. ALEXANDRU RAFILA A DEZVĂLUIT CÂND VA AVEA LOC IMPACTUL

Ancheta epidemiologică a fost demarată în data de 30.03.2020, cele trei cazuri (cu vârste de 40 ani, 52 ani, respectiv 15 ani) având legătură epidemiologică, ele fiind rude. Persoanele din comunitate au participat la mai multe adunări la care au fost prezente aproximativ 40 de familii cu circa 110 persoane. Pentru contacții cazurilor depistate a fost aplicată măsura izolării la domiciliu și monitorizarea stării de sănătate de către DSP Vaslui, asistentul medical de la cabinetul medical individual, respectiv de către autoritățile locale. De la 23 dintre contacții celor trei cazuri pozitive au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian), rezultatul fiind pozitiv pentru 19 dintre acestea. La această dată, în comuna Gârceni sunt confirmate cu infecție COVID-19 un număr de 22 de persoane”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.