S-a terminat cu Mr. Bean! Actorul Rowan Atkinson renunță la personaj. „Mi-se pare stresant și obositor”

Publicat: 05/01/2021 | 12:27

Perioada de glorie a lui Mr. Bean a apus. Celebrul personaj nu va mai apărea pe ecran, cel puțin nu în producții cinematografice noi. Acest lucru se datorează faptului că actorul Rowan Atkinson, cel care îl interpretează, a decis să renunțe la personaj.

Rowan Atkinson a declarat că nu va mai interpreta personajul Mr. Bean în filme artistice, rezumându-se doar la vocea acestuia, în desenele animate. Potrivit spuselor acestuia, presiune este destul de mare și se simte extenuat, așa că a decis să renunț.

„Îmi este mai ușor să interpretez personajul vocal decât vizual. Nu-mi place prea mult să-l joc. Este o responsabilitate mult prea mare. Mi se pare stresant și obositor și aștept cu nerăbdare sfârșitul acestuia”, a declarat Rowan Atkinson, interpretul lui Mr. Bean, pentru publicația „The Sun”.

Prima apariție a lui Rowan Atkinson,  ca și Mr. Bean, a avut loc în 1990, la postul ITV. Au urmat apoi mai multe filme artistice, seriale și desene animate, cu același personaj.

„Nu prea îmi mai place să interpretez nimic”

Celebrul actor a mai mărturisit că a ajuns în punctul în care niciun rol nu îl mai încântă. Singurul personaj de care este atașat este cel din serialul Blackadder, încheiat în 1990.

„De fapt, nu prea îmi mai place să interpretez nimic, cu excepția lui Blackadder. Pentru că responsabilitatea pentru a face acest serial amuzant a stat pe mulți umeri, nu doar pe ai mei. Blackadder a reprezentat energia creativă pe care o aveam cu toții în anii ’80. Încercarea de a reproduce acei 30 de ani nu va fi ușoară.”, mai spus actorul.