S-a ridicat carantina pentru Grecia! Ce trebuie să facă românii care pleacă acolo în vacanță

Publicat: 19/04/2021 | 15:58

Este anunțul care îi bucură pe români, și nu numai: Grecia a renunțat la carantina obligatorie pentru turiști. Este vorba despre cei din UE, dar și din alte țări. Ce condiții trebuie, însă, să respecte turiștii.

Autoritățile din Grecia au anunţat ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile, aceea aplicată turiștilor care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Astfel, carantina va fi ridicată pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, este parte dintr-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA). (CITEȘTE ȘI: SFATURI PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ CĂLĂTOREASCĂ ÎN GRECIA. LOCKDOWN-UL RĂMÂNE ÎN VIGOARE)

Se va întâmpla chiar de luni, însă celelalte „restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a precizat aviaţia civilă. Va reevalua apoi cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară, scrie Antena 1.

Grecia deschide porțile turismului la mijlocul lunii mai

În aceste condiții, Grecia, care a pierdut foarte mult din cauza pandemiei, turismul, principal sursă de venit, fiind închis, se pregătește să deschidă porțile. La mijlocul lunii mai se va întâmpla. Guvernul a anunțat intenția de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare. „Este un proiect pilot”, a spus Aristotelia Peloni, purtătorul de cuvânt al Guvernului. „Vizitatorii pot intra fie cu certificat de vaccinare fie cu un test negativ PCR”, a continuat Peloni. (NU RATA: GRECIA DĂ STARTUL SEZONULUI TURISTIC! CEI CARE PLĂNUIESC O VACANȚĂ PE TERITORIUL ELEN TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ ANUMITE CONDIȚII)

În Grecia sunt între 2.000 şi 4.000 de cazuri noi de coronavirus, iar magazinele s-au redeschis pe 5 aprilie, dar restaurantele nu îşi vor relua activitatea până pe 5 mai. Tot Peloni avea să anunțe că o relansare completă a sezonului turistic de la la începutul lunii mai se va face în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: pixabay.com