S-a lăsat cu amenzi drastice după înmormântarea lui Emi Pian. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii

Publicat: 09/08/2020 | 15:38

Duminică dimineață, Florin Mototolea, „regele Duduienilor”, a fost condus pe ultimul drum, în mare secret de apropiații lui. Și, deși membrii familiei lui Emi Pian au încercat să rămână discreți și să respecte legea în ceea ce privește distanțarea socială, mulți participanți nu au rămas însă nepedepsiți de autorități.

Zeci de polițiști și jandarmi au fost prezenți în zona cimitirului „Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană, pentru a se asigura că regulile de distanțare socială sunt respectate la înmormântarea unuia dintre cei mai cunoscuți interlopi din România.

Amenzi de mii de lei

Mai mulți participanți au fost amendați la înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Jandarmeria a anunțat că au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei.

„Forțele de ordine au fost în permanentă legătură cu organizatorii evenimentului, care au luat măsuri pentru respectarea legii și recomandărilor Jandarmeriei.

Au fost folosite mijloacele de protecție individuală de către participanții la eveniment. Persoanele participante au fost dispuse în grupuri, pentru a limita expunerea.

Acolo unde au fost constatate încălcări ale legii, Jandarmeria a aplicat măsuri în consecință. Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

De ce a fost ucis „regele Duduienilor”

Emi Pian, 39 de ani, a fost ucis luni noapte într-o încăierare a clanurilor după un joc de barbut. Principalul suspect în cazul morții lui este Richard Emanuel Gheorghe, un tânăr de 26 de ani care a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile. Presupusul criminal face parte din clanul Rinu, culmea, un clan cu care membrii Duduienilor erau înfrățiți, iar Emi Pian chiar era în relații bune cu aceștia. Conflictul dintre cele două clanuri ar fi izbucnit după ce un membru al clanului Rinu i-ar fi reproșat lui Emi Pian că el și familia lui s-au îmbogățit „peste noapte”.

Citește și...