S-a întâmplat pentru prima dată în ultimii 200 de ani. Pui de zimbru, născut în libertate, în Munții Făgăraș. VIDEO

Publicat: 16/12/2020 | 09:44

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, angajații asociației Conservation Carpathia au primit au primit cel mai frumos cadou de la Moș Crăciun. Primul pui de zimbru s-a născut, în Munții Făgăraș, după 200 de ani.

La două secole de la dispariția lui din această zonă, silvicultorii Conservation Carpathia au reintrodus, în primăvara acestui an, specia în zona lacului Pecineagu, unde se creează un nou nucleu de zimbri.

„Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate! Zilele trecute echipa noastră de rangeri au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni.

„Reproducerea în natură cea mai importantă”

Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii. Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș. În comentarii veți găsi mai multe imagini cu noul locuitor al Munților Făgăraș”.