S-a deschis centrul de  vaccinare „Drive thru” de la Deva. Cum se simte prima persoană imunizată

Publicat: 24/04/2021 | 18:04

La Deva, în parcarea unui centru comercial, a fost deschis primul centru de vaccinare de tip „drive thru”. Locuitorii se pot vaccina zilnic, fără programare. Prima persoană care a primit serul Pfizer a fost un bărbat de 50 de ani. 

Zilnic, în centrul de vaccinare „drive thru” sunt disponibile 1.000 de doze de ser. Bărbatul în vârstă de 50 de ani care a fost prima persoană vaccinată în acest centru se simte foarte bine și susține că este bine-venită această variantă.

„Sunt bine, mă simt foarte bine. Totul este în regulă, aștept să mi se dea buletinul și adeverința de vaccinare ca să pot pleca (…) Cred că este organizat pentru tipologia aceasta de oameni care se grăbesc și care nu au răbdare. Pentru mine a fost foarte bună această variantă”, a spus bărbatul, aflat la volanul autoturismului său.

CITEȘTE ȘI RESTRICȚII PRELUNGITE ÎN CAPITALĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN PERIOADA PAȘTELUI

Care este programul centrului de vaccinare „drive thru”

Zilnic, între orele 10.00 – 19.00 persoanele care doresc să se imunizeze pot merge în parcarea centrului comercial, fără programare făcută.  Serul folosit în acest centru este cel produs de Pfizer BionTech, iar organizatorii susțin că vor putea vaccina peste 500 de persoane zilnic.

„Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale–autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane–sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj și cu cel de consimțământ completate”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Hunedoara.

VEZI ȘI CORONAVIRUS ROMÂNIA, 24 APRILIE 2021. 2.201 DE CAZURI NOI AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Sursă foto: captură video Antena 3