S-a confirmat! Al 2-lea băcăuan infectat cu COVID-19

Publicat: 18/03/2020 | 15:42

Direcția de Sănătate Publică a județului Bacău a confrimat că un băcăuan, cu vârsta de 38 de ani, întors din Franţa, a fost depistat pozitiv.

Pacientul a vrut să se întoarcă în Bacău, dar în momentul în care vrut să intre în țară a  prezentat simptome specifice, fapt pentru care a fost transportat la  Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti, iar la testarea în contextul suspiciunii COVID-19, conform metodologiei, a avut rezultat pozitiv.

”În cursul zilei de 15.03.2020, un pacient, învârstă de 38 de ani, întors din Franţa, în aceeași zi, care a prezentat simptome specifice, a fost transportat la Institutul Naţional de BoliInfecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”Bucureşti, iar la testare s-a confirmat că e infectat. În acest moment, pacientul este in continuare internat la InstitutulNaţional de BoliInfecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti.  Menționăm că, la ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 730 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău, iar numărul persoanelor aflate în carantină în spaţiile special amenajate: 99”, precizează Alin Năstasă – director Direcția de Sănătate Publică  Bacău.

E al doilea băcăuan cofirmat ca fiind infectat cu COVID-19. Până acum, singurul caz confirmat în județul Bacău era un copil de un an și jumătate din Moinești, internat de sâmbăta trecută, împreună cu mama lui, la Iași.