S-a aflat lista medicamentelor cu care sunt tratați românii care au contractat noul coronavirus (COVID-19)

Publicat: 13/03/2020 | 13:51

Astăzi s-a aflat lista medicamentelor cu care sunt tratați românii care au contractat noul coronavirus (COVID-19)! Dezvăluirile au fost făcute de dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Matei Balș” din Bucureşti. El a lansat şi un avertisment în timpul mărturisirilor pe care a decis să le facă publice în aceste zile în care frica paralizează raţiunea.

Citeşte şi: Andreea Marin şi Victor Costache, întâlnire de gradul 0 astăzi privind combaterea coronavirusului! Reacţia ministrului Afacerilor Interne după scrisoarea deschisă a vedetei

Lista medicamentelor cu care sunt tratați românii care au contractat noul coronavirus (COVID-19)

AVERTISMENT! Această listă cu medicamentele folosite în România pentru tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu virusul mortal NU este o recomandare de pus în practică acasă! Fiecare caz de coronavirus confirmat trebuie tratat separat în spital și sub supravegherea atentă a doctorilor, iar informaţiile de mai jos sunt doar pentru a afla cu ce lucrează medicii din ţara noastră în aceste vremuri extreme pe care le traversează întreaga planetă.

Potrivit declaraţiilor făcute de medicul Adrian Marinescu, pacienții români depistați pozitiv cu noul coronavirus primesc trei categorii de medicamente, tratamentul fiind o combinație, în funcție de simptomele specifice ale fiecărei persoane, potrivit publicaţiei Libertatea. Specialistul a avertizat că aceste date nu se află într-un ghid oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citeşte şi: Monica Pop, dezvăluiri cutremurătoare în lupta cu noul coronavirus: “Vârful pandemiei va fi săptămâna viitoare”

Specializat în boli infecțioase la spitalul “Matei Balș”, centrul cel mai experimentat de boli infecțioase din România, Adrian Marinescu a subliniat că pacienţii cu coronavirus trebuie trataţi doar de medici.

– Tratament simptomatic: în funcție de simptome, oamenii primesc medicație diferită. Pacienții cu febră primesc Paracetamol și Algocalmin, iar pentru tuse li se administrează Codeină sau Tusin.

– Tratament patogenic: aici intră anti-inflamatoarele, iar pacienții primesc Nurofen/Brufen sau Diclofenac.

– Noutatea: în această categorie intră o combinație de medicamente anti-gripă și anti-HIV. În cea mai folosită dintre situații este vorba de Tamiflu combinat cu Kaletra. Cea de-a doua opțiune, mai puțin utilizată, este de Darunavir Cobicistat, combinat tot cu Tamiflu.

Citeşte şi: Cum s-a infectat cu coronavirus Vergil Chiţac, primul parlamentar român confirmat cu COVID-19! Cu cine a luat contact la Bruxelles

“Întrucât structura noului virus seamănă cu HIV, este un tratament combinat. Tamiflu se ia în doză dublă față de gripă, adică două pastile cu concentrație de 75 miligrame la adulți dimineața și două seara. La copii se iau tot patru astfel de pastile, tot dimineața și seara, dar de concentrație mai slabă, de 30 miligrame. La acesta se adaugă un medicament folosit în tratamentul HIV, numit Kaletra. Aici sunt tot 4 capsule pe zi. Deci Tamiflu plus Kaletra. A doua combinație este una secundară, folosită mai puțin, și este vorba de Darunavir Cobicistat, echivalent cu Kaletra, plus Tamiflu”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, potrivit sursei citată mai sus.

Citeşte şi: Informaţii noi despre coronavirus. 15 recomandări prin care şi tu poţi preveni răspândirea virusului ucigaş, COVID-19

Paracetamol – este cunoscut și sub numele de acetaminofen și este produs sub mai multe denumiri de către mai multe firme. În farmacii se găsește și sub numele Parasinus sau Paracetamol Zentiva, dar și altele.

Algocalmin – substanța activă este metamizolul, care se mai regăsește și în Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin și Centralgin, potrivit unei liste de pe site-ul Medlife. Se găsește tot produs de la Zentiva.

Nurofen – este produs de către compania britanică Reckitt Benckiser. Substanța sa activă este ibuprofenul. Aceasta a fost pus pe piață în 1969, însă nu era disponibil decât pe bază de prescripție medicală. Abia în anul 1983 Ibuprofenul a fost lansat ca medicament fără prescripție medicală sub denumirea de Nurofen. Acesta este cel mai folosit analgezic în Europa și Australia, potrivit companiei care îl produce.

Diclofenac – este un anti-inflamator, folosit în tratarea durerilor și care se găsește și sub numele Voltaren, Cataflam, dar și sub alte branduri. A fost patentat în anul 1965 de către compania elvețiană Ciba-Geigy, care după o serie de fuziuni există astăzi sub numele de Novartis. Acum se găsește ca medicament generic.

Tamiflu – este un medicament antigripal vândut în întreaga lume de către gigantul elvețian Roche și dezvoltat de către compania americană Gilead Sciences, una dintre societățile care caută în acest moment un vaccin împotriva coronavirusului. Numele său științific este Oseltamivir.

Kaletra – este marca sub care se vinde o substanță numită Lopinavir/ritonavir. Aceasta este produsă de către compania americană AbbVie, desprinsă în anul 2013 din grupul Abbot Laboratories.

Darunavir Cobicistat – este un medicament care conține două substanțe active și este folosit tot în tratamentul anti-HIV. Acesta se găsește pe piață sub numele Prezcobix. Este produs de către compania belgiană Janssen Pharmaceutica, care la rândul său este deținută de gigantul american Johnson & Johnson.

ATENŢIE!!! Vă reamintim că medicul Adrian Marinescu a spus de mai multe ori că diagnosticarea cu coronavirus și tratamentul se recomandă exclusiv de către doctori!