S-a aflat! Câți militari sunt prezenți pe stradă în România, în plină criză de pandemie. La ce acțiuni au luat parte angajații MApN

Publicat: 01/04/2020 | 08:59

Peste 1.500 de militari au ajutat angajații MAI în ultimele 24 de ore, participând la 324 de misiuni în țară, în Capitală, dar și la punctele de trecere a frontierei. Până acum, de când au fost aplicate măsurile pentru limitarea răspândirii COVID-19, aproape 7.000 de militari au fost mobilizați.

VEZI AICI: FOTO. IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN SPITALUL JUDEȚEAN DIN SUCEAVA, ACOLO UNDE A FOST DEPISTAT CEL MAI MARE FOCAR DE COVID-19 DIN ROMÂNIA

În intervalul luni ora 16.00 – marți ora 16.99, 1.549 militari și 517 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 324 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, patrulare și sprijinirea forțelor MAI.

RESTART DUPĂ CORONAVIRUS. Primul producător auto care repornește motoarele în Europa. Se va lucra în trei schimburi!

Militarii au ajutat și la transport echipamente medicale și alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, însoțire convoaie de transport persoane, potrivit mediafax.ro.

Totodată, în Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 443 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

VEZI AICI: ALERTĂ MEDICALĂ. NOUL CORONAVIRUS A FOST DEPISTAT ȘI AICI. NIMENI NU S-AR FI AȘTEPTAT LA ASTA

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 1.109 misiuni, la care au participat 6.823 militari și 2.134 mijloace tehnice, iar la Institutul “Cantacuzino” au fost prelucrate un număr total de 5.489 teste.