Rusia pregătește relaxarea restricţiilor! Cum arată planul în trei etape al autorităților de la Moscova

Publicat: 06/05/2020 | 23:27

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în fiecare zi, iar numărul celor contaminați a depășit deja pragul de 3,5 milioane. Chiar dacă lucrurile par departe de a se sfârși, mai multe țări au început deja un proces de relaxare a măsurilor. Printre statele care renunță la restricțiile dure se numără și Rusia.

Rusia intenţionează să relaxeze în trei etape restricţiile care vizează reducerea răspândirii noului coronavirus, au declarat miercuri oficialii țării, relatează Reuters. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL DE FINANȚE, FLORIN CÎȚU: ROLUL AMENZILOR NU A FOST ACELA DE A ADUCE BANI LA BUGET)

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a afirmat că epidemia a fost stabilizată în ultimele două săptămâni, însă  populaţia ar trebui să ţină cont de măsurile de autoizolare chiar şi atunci când unele restricţii vor fi reduse începând cu 12 mai. (VEZI ȘI: PREMIERĂ ÎN LUMEA CINEMATOGRAFICĂ! TOM CRUISE, PRIMUL ACTOR CARE VA PLECA ÎN SPAȚIU PENTRU REALIZAREA UNUI FILM)

Chiar dacă Rusia se pregătește de relaxarea măsurilor, numărul total de cazuri de coronavirus a crescut miercuri cu peste 10.000 pentru a patra zi consecutiv, ajungând la 165.929, în timp ce rata deceselor a ajuns la 1.537.

Relaxarea se va face în trei etape, iar Vladimir Putin şi-a exprimat sprijinul pentru acest plan. El a spus că Rusia nu ar trebui să se grăbească în eliminarea măsurilor preventive deoarece acest lucru ar putea să le anuleze impactul de până acum.

Astfel, în prima etapă oamenii vor avea voie să facă plimbări, a declarat Anna Popova, şefa Rospotrebnadzor, autoritate din domeniul sănătăţii publice, fără a specifica o perioadă. A doua etapă vizează redeschiderea unităţilor de învăţământ şi a unor companii din sectorul serviciilor. Iar în  a treia etapă  se vor redeschide facilităţi de agrement, inclusiv parcuri şi pieţe.