Romi luați pe sus de mascați, în două localități din Dâmbovița. S-au bătut cu bâte, bolovani și topoare

Publicat: 10/03/2020 | 12:25

„Poliția, deschideți!”, s-a auzit, marți dimineață, în mai multe gospodării din două localități din județul Dâmbovița. Polițiști însoțiți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au descins la locuințele mai multor suspecți după un scandal izbucnit în ziua de mărțișor, la o sărbătoare a romilor. (VEZI ȘI: BĂTAIE CA-N VESTUL SĂLBATIC PE UN DRUM DIN JUDEȚUL VÂLCEA)

Descinderile au avut loc în Mătăsaru și Mogoșani, marți dimineața. Un număr de 66 de polițiști, 80 de jandarmi și patru grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au fost angrenați în operațiune. Aceștia au descins mai întâi la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

S-au bătut și au spart geamul salvării

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că, de 1 Martie, în timpul unei sărbători a romilor din localitățile Mătăsaru și Mogoșani, după ce s-au cinstit bine, aceștia s-au luat la bătaie. (NU RATA: BĂTAIE GENERALĂ, CU BÂTE, PE STRĂZILE DIN CALAFAT. POLIŢIŞTII AU DAT CU GAZE LACRIMOGENE)

Protagoniști au fost membrii a două grupuri de romi din zonă. După ce s-au luat la bătaie cu pietre, bâte, topoare, au sunat la 112 să ceară ajutorul ambulanței. În timpul altercației, ambulanța SMURD s-a ales cu un geam spart. Un număr de 16 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Poliției Orașului Găești pentru dispunerea unor măsuri legale.