Românul cu coronavirus trimis acasă de medicii din Paris a murit. “Are trei copii care îl așteptau acum de Paște să…”

Publicat: 11/04/2020 | 16:04

Pandemia de coronavirus a mai făcut o victimă în rândul românilor! Liviu P., bărbatul de numai 37 de ani a cărui poveste v-am prezentat-o, în exclusivitate, AICI, a pierdut lupta cu virusul ucigaș și și-a dat ultima suflare în Franța, pe patul de spital!

Povestea este cu atât mai dureroasă cu cât CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA v-a arătat, zilele trecute, că Liviu P. fusese trimis acasă de către medicii din Paris, care au considerat că se simte mai bine. Însă orice șansă de a-și reveni s-a spulberat pentru tânărul român care a fost nevoit, după numai câteva zile de stat acasă, de unul singur, să cheme din nou ambulanța, din cauza stării sale de sănătate tot mai grave.

După ce a fost preluat cu izoleta pentru a doua oară și internat în stare gravă, medicii s-au luptat timp de trei zile să-i salveze viața lui Liviu, românul de 37 de ani care plecase în Franța pentru a le asigura copiilor și soției sale din România un trai decent, fără grija zilei de mâine. (VEZI ȘI:  ATENȚIE, ROMÂNI! CUM TE POȚI INFECTA CU CORONAVIRUS CÂND DUCI GUNOIUL).

Cu ochii în lacrimi, Anca, sora lui Liviu, a vorbit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, despre ultimele zile din viața fratelui său. Stabilită la rândul ei în Italia, de-abia și-a găsit cuvintele pentru a descrie chinul prin care a trecut Liviu.

Spitalele din Franța, depășite de numărul infectărilor cu coronavirus

Sora românului mort în Franța din cauza coronavirusului ne-a mărturisit că Liviu s-a simțit rău în urmă cu câteva zile și a chemat din nou ambulanța, chiar dacă medicii îl trimiseseră acasă. Anca a declarat că fratele ei nu avea nicio altă problemă de sănătate, iar, la cei 37 de ani pe care îi avea, era un om în toată puterea.

„Are trei copii acasă care îl așteptau acum de Paște”

Se pare că, din momentul în care a ajuns pentru a doua oară la spital, Liviu a început să se simtă tot mai rău. Joi, bărbatul a suferit complicații la nivel pulmonar, așa că medicii au fost nevoiți să-l opereze de urgență. Mai mult, se pare că necazurile nu s-au oprit aici pentru tânărul român, căci coronavirusul i-a atacat și rinichii. A fost trecut pe dializă, însă, după alte trei zile în care fusese în comă indusă – din cauza durerilor insuportabile – a murit. Familia este răvășită de durere, mai ales că, în contextul actual, nici măcar nu-și poate lua „rămas bun” de la Liviu. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE ȘOCANTE ALE UNUI ROMÂN INFECTAT CU CORONAVIRUS. “AM MOMENTE ÎN CARE DELIREZ, ÎMI IA CORPUL FOC” + “SIMT CĂ DAU MÂNA CU MOARTEA”).

„Ce să mai spun, suntem distruși cu toții. Avea 37 de ani, un om în toată puterea, muncitor. A plecat și el de acasă să-și facă un rost și nu ne gândeam nicio secundă că familia noastră va trece prin așa ceva. După mai mult de 12-13 zile în spital, medicii din Paris l-au trimis acasă. Ne spunea la telefon că a simțit neputință și că și sistemul lor medical este depășit de numărul mare de cazuri de infectare.

Acasă, în Paris, nu avea pe nimeni. A fost nevoit să ia hainele pe el și să se ducă la farmacie, infectat cu coronavirus, pentru a-și putea cumpăra medicamentele. După două zile a chemat iar ambulanța, îmi povestea că nu mai poate, că are dureri în tot corpul, că transpiră, îi era rău… a ajuns la spital și de aici a început coșmarul.

Noi vorbeam zilnic prin apel video și cum am văzut că, în ultimele zile, nu mai răspundea, mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva rău. Medicii ne-au spus că a avut complicații mari la plămâni, virusul ăsta nenorocit ni l-a luat! Are trei copii acasă care îl așteptau acum de Paște să le fie alături.

Nu mai au cui să spună tată acum… nouă ne este distrus sufletul. Ne aveam unul pe altul, acum s-a rupt o parte din mine. Ne-au spus și că a avut complicații la rinichi, l-au băgat la dializă… vineri la 5 dimineața a murit, după ce s-a chinuit aproape trei săptămâni cu virusul ăsta! Stați în case! Noi suntem distruși… el nu a putut evita acest lucru, se ducea la muncă și s-a infectat.

Am vorbit la spital… i-am rugat, dacă se poate să-l țină la camera mortuară până trece toată situația asta și să-i găsim un loc într-un cimitir acolo… măcar atât. Vom vedea ce o să fie mai departe. Suntem distruși, nimeni nu se aștepta la așa ceva!

Mama nici nu știa că Liviu avea coronavirus, era bătrână și am vrut să o ferim de așa ceva. Zilele trecute i-am zis doar că era puțin răcit și acum săraca a aflat că e mort. Numai Dumnezeu poate să știe ce e în sufletul nostru… Vă rog din inimă, stați în case ca să-i puteți revedea pe cei dragi în siguranță!”, a spus, cu ochii în lacrimi, sora lui Liviu. (NU RATA: INFECTAT CU COVID-19, S-A DUS SINGUR DUPĂ MEDICAMENTE LA FARMACIE. „M-AU LUAT IAR CU IZOLETA ȘI ACUM…”).

Liviu spunea că simte cum dă mâna cu moartea…

În urmă cu doar câteva zile, chiar atunci când se afla internat pentru prima dată în spital, Liviu a făcut declarații cutremurătoare despre simptomele pe care le avea, infectat fiind cu noul coronavirus. Bărbatul de 37 de ani ne povestea că îi este atât de rău, încât simte cum dă mâna cu moartea…

Spitalele din Franța nu mai fac nici ele față numărului uriaș de infectări cu coronavirus

„Am momente în care delirez, îmi imaginez lucruri, îmi ia corpul foc. Mă trezesc de multe ori cu cearșafurile ude leoarcă sub mine, atât de mare este temperatura corpului. Deși vreau să mă gândesc la faptul că este doar un coșmar, mă apucă din nou plânsul și realizez că este crunta realitate pe care o trăiesc. Simt că dau mâna cu moartea și ori de câte ori medicii mă întorc pentru a schimba lenjeria de pe pat, simt că trece un camion peste mine. 

Cu familia vorbesc zilnic, dar atunci când simt că mi se face mai rău, nu-i mai las pe copii să mă vadă pe apelul video. Nu vreau să sufere. Tot ce îmi doresc este să ies sănătos de aici și să mă întorc la familia mea. E greu să fii singur și să te lupți cu boala.

Vă rog din toată inima mea de român, de soț și de tată: stați acasă! Vă rog să vă gândiți la voi și la toți oamenii pe care îi iubiți. Dacă stați acum în casă aveți șansa să scăpați mai repede din acest coșmar numit pandemie”, a declarat Liviu P., în exclusivitate pentru site-ul nr. 1 din România.

Din păcate, românul de 37 de ani nu se va mai putea întoarce acasă, la soția și la copiii săi. Mai mult, cei dragi nici nu au posibilitatea să-l plângă și să-și ia rămas bun de la el!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)