Românii se pot imuniza și în perioada Sărbătorilor Pascale. Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paşte

Publicat: 26/04/2021 | 14:21

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că românii se pot vaccina și în timpul Sărbătorilor Pascale. Potrivit spuselor acesteia centrele de vaccinare o să fie deschise, iar cei care au programare se pot prezenta pentru imunizare.

Vești bune pentru români, centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise atât în prima, cât şi în cea de-a doua zi de Paşte, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. (CITEȘTE ȘI: TULPINA INDIANĂ ESTE MULT MAI AGRESIVĂ ȘI MAI CONTAGIOASĂ: ”MUTAȚIILE FAC VIRUSUL REZISTENT LA VACCINURI”)

„Conform informaţiilor primite de la CNCAV, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paști.

Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a transmis ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Bilanțul persoanelor vaccinate

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică în ziua de 25 aprilie bilanțul persoanelor vaccinate a fost următorul:

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 59.649, din care: 47.926 de persoane vaccinate cu 1 doză; 11.723 de persoane vaccinate cu 2 doze.  Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 9.601, din care: 5.475 de persoane vaccinate cu 1 doză; 4.126 persoane vaccinate cu 2 doze.

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 7.854, din care: 688 de persoane vaccinate cu 1 doză; 7.166 de persoane vaccinate cu 2 doze.  Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 58, dintre care 39de reacții la vaccinul Pfizer, 15 reacții adverse la vaccinul Moderna și 4 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca.