Românii refuză să-l predea francezilor pe Calu Machedonu, autorul celui mai spectaculos ”furt al deceniului”!

Publicat: 07/01/2020 | 23:01

George Ploscaru, zis Calu Machidonu, cel care a uluit o lume întreagă atunci când a jefuit un magazin din Paris, plecând cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro, va rămâne după gratii în țara natală. Tribunalul de Mare Instanță din Paris a cerut ca hoțul condamnat la 12 ani de închisoare pentru cel mai spectaculos ”furt al deceniului” să fie extrădat temporar în Franța. A întâmpinat refuzul Tribunalului București, iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, în exclusivitate.

”Jaful Secolului”, așa a mai fost numită, la vremea respectivă, lovitura pe care George Ploscaru o dădea într-una dintre ultimele zile ale lunii decembrie, 2016! A făcut-o în stil mare, alături de câțiva complici, la un magazin de bijuterii din Paris, de unde a sustras piese în valoare de cinci milioane de euro. A fost prins ceva mai târziu, în România, fiind dat în vileag de iubita lui, și condamnat la 12 ani de închisoare. (CITEȘTE ȘI: INELUL DE 5,2 MILIOANE DE E PE CARE CALU MACHEDONU L-A FURAT DE LA „DE GRISOGONO“ A FOST ÎNAPOIAT PROPRIETARILOR!)

CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a aflat că magistrații francezi îl vor la Paris: Tribunalul de Mare Instanță a cerut, astfel, transferul temporar al lui George Ploscaru, pentru a fi audiat în calitate de martor în cazul unei anchete. Este pentru a doua când este cerută extrădarea celui care a dat ”Jaful Secolului”, și tot pentru a doua oară când francezii sunt refuzați.

Soluția dată de Tribunalul București în cazul Ploscaru

Iată care a fost soluția pe scurt dată de Tribunalul București: ”În baza art. 26816 coroborat cu art. 193 alin. 4 din Legea nr. 302/2004 respinge ca neîntemeiată cererea Tribunalului de Mare Instanță din Paris privind transferul temporar al intimatului Ploscaru George (…) în scopul ducerii la îndeplinire a unei măsuri de anchetă (audierea sa ca martor). În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul apăratorului din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiției.” (NU RATA: SOȚIA CELUI MAI BOGAT ROMÂN CERE CA STATUL SĂ O AJUTE ÎN PROCESUL DE DIVORȚ!)

George Ploscaru a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu. De asemenea, instanţa a luat act de faptul că partea civilă S.C. De Grisogono S.A., magazinul pe care l-a jefuit George Ploscaru, şi-a recuperat integral prejudiciul întrucât a fost despăgubită de societatea de asigurare. ”Calu Machedonu” a fost obligat, apoi, de instanță să plătească suma de 2.700.000 de euro către compania de asigurări.

”Jaful Secolului”, pas cu pas

Cum a reușit să sustragă George Ploscaru diamante în valoare de cinci milioane de euro dintr-un magazin plin de camera de luat vederi? Supranumit ”Hoțul cu mâini de aur”, acesta a pus la punct planul în urmă cu câteva luni înaintea ”tunului”, cu informații de la niște sârbi. Ca să impresioneze în showroom-ul privat al mărcii elvețiene și să își ascundă urmele, Ploscaru și-a luat identitate israeliană: s-a prezentat drept evaluatorul ”Mizrahi”. (VEZI AICI: DESIGNERIȚA ACUZATĂ CĂ ȘI-A ”TRADUS” SOȚUL CU UN MEMBRU AL GUVERNULUI A PIERDUT PROCESUL PENTRU COPII! JUDECĂTORII AU HOTĂRÂT SĂ…)

Ulterior, s-a arătat interesat de examinarea a două diamante în stare brută și a două inele placate cu diamante. Apoi, a speculat un moment de neatenție a angajaților și a înlocuit obiectele de valoare cu imitații ieftine, fugind cu prada. Ploscaru nu a dat nimănui de bănuit, pentru că era îmbrăcat foarte scump, inclusiv ceasul de la mână era un Rolex.

Calu Machidonu, după ce a fost prins: ”Sunt mândru!”

George Ploscaru a avut o replica arogantă în fața instanței care avea să-l condamne la 12 ani de închisoare: ”Sunt mândru de jaful comis!”. Avocatul lui a declarat în timpul audierilor că acesta, împreună cu cei cinci complici, au premeditat jaful timp de trei luni. Toți au fost prinși abia după un an de la comiterea jafului. (AFLĂ ȘI: CUM A ÎNCERCAT BOSSUL DE LA ”CETĂȚENIE” SĂ-ȘI DISCREDITEZE FOSTA SOȚIE ÎN PROCESUL PENTRU CUSTODIA COPIILOR)

”Intenția lui a fost de trecere la un alt nivel. Dintr-un hoț de portofele, să treacă la alt nivel. Pentru el a fost o provocare. În fața judecătorilor de drepturi și libertăți s-a declarat mândru și a spus textual că a fost o provocare de trecere la alt nivel”, a explicat avocatul lui Ploscaru în timpul procesului.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)