Românii, interzis la concedii într-o populară destinație europeană! De ce s-a luat această decizie

Publicat: 26/06/2020 | 14:18

Românii au de mâine interzis la concedii într-o populară destinație europeană. Află mai jos de ce s-a luat această decizie. 

După ce Estonia a anunțat deja că românii care călătoresc în această țară vor fi nevoiți să stea în carantină, o altă țară europeană interzice total accesul celor din România. 

Danemarca este, de mâine, deschisă călătoriilor către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase state. România se află printre ele din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în ultimele zile a anunțat Ministerul de Externe danez, scrie DPA.

Autoritățile daneze au stabilit un prag pentru ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, de maximum 20 de noi cazuri de Covid-19 per 100.000 de locuitor, în interval de o săptămână. Din nefericire, România nu se încadrează, numărul noi de cazuri confirmate în ultimele zile fiind prea mare. 

Cazurile de coronavirus au crescut îngrijorător în România

„Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar şi cea mai mare parte a Europei se află într-o poziţie mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei”, a anunțat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod. 

Norvegia a anunțat, de asemenea, relaxarea măsurilor impuse de pandemie, iar o listă cu statele și regiunile pentru care se ridică restricțiile de călătoriile va fi publicată până pe 10 iulie. 

În ultimele 24 de ore în România au fost raportate 411 cazuri de infectare cu coronavirus, din 11.824 de teste efectuate. Bilanțul total al îmbolnăvirilor rămâne unul ridicat, după ce ierii au fost 460 de cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele două luni. 

Până azi, în România au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate și externate. și 1.579 au decedat. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Foto: pixabay.com