Românii, în pragul disperării! O asistentă din Suceava l-a implorat în lacrimi pe Nelu Tătaru, în direct la TV, să fie testată pentru noul coronavirus

Publicat: 25/03/2020 | 11:24

Ancheta epidemiologică care are loc în acest moment la Spitalul Județean din Suceava aduce disperare și neputință în rândul sucevenilor și în special a cadrelor medicale implicate. Peste 100 de medici și asistenți au fost infectate cu noul coronavirus în orașul din nordul Moldovei. De disperare, o asistentă și-a strigat oful în public, la TV.

Într-o emisiune prezentată în direct la România TV, în care  secretarul de stat Nelu Tătaru era invitat, o asistentă medicală a Spitalului Județean din Suceava a intervenit telefonic și i-a cerut ajutorul să i se facă testarea pentru noul coronavirus. Femeia a izbucnit în plâns la telefon de îngrijorare și disperare.

CITEȘTE ȘI: Sondaj INSCOP. 97 % dintre români cer Guvernului să ia măsuri de ajutor în criza coronavirusului

„Ajutați-ne să fim testați. Ne temem pentru familiile noastre. Dacă suntem sănătoși, noi revenim la muncă”, a declarat asistenta în direct la România TV.

Nelu Tătaru a explicat că se fac teste pentru medici și asistente.

„Recoltoarele sunt, dar se fac în funcție de anchetă. Vedem contacții contacților și în funcție de pozitivare Sunt de acord cu dumneavoastră, aceste anchete tocmai asta stabilesc cum se face  anchetă corectă. Este un focar la Suceava și un număr mic de cazuri la Botoșani”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.