Românii care vor să meargă la terase au un „timp limitat”! Ce înseamnă acest lucru și cât vom putea sta la o masă

Publicat: 01/06/2020 | 20:19

Data de 1 iunie a adus un nou set de măsuri de relaxare. Una dintre cele mai aștepte de români a fost redeschiderea teraselor. Mulți își doresc, după această perioadă destul de grea să se relaxeze,în aer liber, cu o băutură bună în față.

Însă, ce dornici să își petreacă timpul liber la terasă trebui să știe că au de respectat anumite reguli, care sunt menite să prevină răspândirea virusului COVID-19, care încă reprezintă o amenințare. Așa că pe lângă măsurile clasice, de distanțare socială, oamenii trebui să mai știe că atunci când merg la terasă au un timp limitat.

Acest lucru presupune că,  începând de luni, cei care doresc să iasă la o terasă vor fi anunțați, atunci când fac rezervarea, că au un „timp limitat” de a sta la masă. Durata este stabilită printr-o înţelegere între proprietarul de terasă și client. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNII CARE VOR SĂ MEARGĂ LA TERASE TREBUIE SĂ SE SUPUNĂ TRIAJULUI OBSERVAȚIONAL! CE PRESUPUNE ACEST LUCRU ȘI CU CE DIFERĂ DE TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC)

Proprietarul de terasă îi va informa pe clienți că vor petrece un „timp limitat” la masă pentru că aşa spune ordinul care stabileşte noile regulile. Deși limita de timp nu a fost stabilită de către autorități, aceasta trebuie să existe și rămâne să fie convenită între proprietar și client.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, organismul Guvernului care se ocupă de comunicarea în pandemie au declarat că atunci când oamenii fac rezervare, administratorul terasei îi va întreba cât timp intenţionează să petreacă în local şi îi notează apoi în registru.

„Durata este stabilită printr-o înţelegere client-proprietar”, potrivit Mediafax. (VEZI ȘI: S-AU REDESCHIS TERASELE! CE S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA TRECUTĂ ÎN CENTRUL VECHI AL BUCUREȘTIULUI FOTO)

De asemenea, patronul de terasă este cel care se va asigura că timpul declarat inițial este respectat. Proprietarul trebuie să verifice dacă o masă este eliberată la timp.