Românii, “blocați” la domiciliu?! Ce document ar trebui să prezentăm autorităților pentru a mai putea ieși din case

Publicat: 20/03/2020 | 11:36

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) dezbate, vineri, asupra Hotărârii nr.14 din 20.03.2020, un document care prevede noi măsuri pentru a combate răspândirea coronavirusului în România, anunță gandul.ro.

Aici vorbim despre obligativitatea prezentării unei adeverințe / declarații în fața autorităților, în momentul în care părăsim domiciliul în perioada de izolare.

(NU RATA: BOGDAN ARON, ROMÂNUL VINDECAT DE CORONAVIRUS, TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: ”TOATĂ LUMEA E PE STRADĂ. CREDEAM CĂ ROMÂNII AU ÎNȚELES CĂ NE PAȘTE UN PERICOL MARE”)

Ținem, totuși, să precizăm că aici este vorba doar despre o propunere, iar adeverința va fi valabilă doar în cazul în care CNSSU va valida recomandarea lui Raed Arafat.

Propunerea semnată de Raed Arafat se află pe masa CNSSU și așteaptă acordul membrilor pentru a putea fi dispuse cele mai dure măsuri de până acum. Practic, acestea vor ”aresta la domiciliu” întreaga Românie!

Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”

Facem următoarele precizări:1

1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

1. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.

2. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.â

3. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.

4. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

5. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.

6. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

(CITEȘTE ȘI: MĂSURĂ EXTREMĂ PENTRU CEI CARE NU RESPECTĂ IZOLAREA! ORDONANŢA MILITARĂ CARE PERMITE INTERVENŢIA ARMATEI! LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNŢUL)