Românii au voie o singură oră să participe la slujba de Înviere?! Anunțul de ultimă oră

Publicat: 13/04/2020 | 12:25

Paștele de anul acesta va fi unul extrem de diferit, din cauza restricțiilor impuse de autoritățile competente, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest an, românii nu au voie să meargă la slujba de Înviere și nici la cimitire. Subiectul a împărțit oamenii în două tabere, cei care conștientizează pericolele și cei care știu că distanțarea socială este primul pas în stoparea răspândirii epidemiei de COVID-19. 

Pe contul lui de Facebook, părintele Calistrat este de părere că românii ar trebui să fie lăsați să meargă la slujba de Înviere măcar o oră, așa cum se procedează în fiecare an. Acesta este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să fie de acord cu propunerea lui și să le permită românilor să meargă la biserică.

CORONAVIRUS. Un grup de cercetători a dezvoltat o metodă pentru depistarea de la distanţă a COVID-19

„NOI NU ȘTIM CE CEREM, DAR SE PARE CĂ PRIMIM CE MERITĂM” 

„Trebuie să aprobe domnul președinte Iohanis, să avem voie o ora la Slujba Învierii în cea mai mare disciplină și în cea mai mare ordine cu masca de protecție și distanța necesară, cu lumânarea cu care să luam lumină.

Și dacă cineva va spune că sunt exagerat, că se poate muri de boala, iar noi vorbim de biserică și de Înviere, eu le spun așa:

**Boala Dumnezeu o dă și tot Dumnezeu o ia!**

– Dumnezeu ne vindecă și tot El îngăduie să murim!

**Căci putem să murim și în casă, dacă trebuie să murim, iar dacă trebuie să trăim, trăim!**

– Domnul Președinte a transmis:
„Eu de sărbători stau în casă!”

– Sigur, este opțiunea dumneavoastră, o respectăm, dar și dacă cineva vrea să meargă să ia lumină, atunci când vorbim de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, unica și cea mai mare sărbătoare din tot anul, trebuie să fim lăsați o oră.

– Eu am mai spus de multe ori, să nu ne temem de răzvrătirea socială, căci pe oameni poți să îi oprești cu poliția, cu furtunul cu apă, cu cătușele, dar răzvrătire sufletească nu se mai iartă de nimeni niciodată.

– Să nu uitam că în 1907 când s-a tras în țărani, momentul a devenit filă neagră de istorie, și această problemă a restricție forțate, devine tot o filă de istorie neagră în Istoria Bisericii.
– Să-L rugăm pe Dumnezeu, să lumineze pe Cezarul nostru pământesc, să ne îngăduie clipele, în care să putem gusta Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos!” a scris părintele Calistrat, pe pagina lui de Facebook.