Românii au uitat de reguli și restricții în weekendul de Rusalii. Proprietarii de restaurante, puși la încercare

Publicat: 09/06/2020 | 09:27

Românii au avut voie, pentru prima dată de la instaurarea stării de urgență, să plece oriunde văd cu ochii, atâta timp cât este în România, fără declarații pe propria răspundere.

Astfel, în weeekendul de Rusalii, oamenii și-au luat familiile, prietenii, animalele și au plecat în număr mare la munte și la mare. Odată ajunși pe litoral, turiștii s-au descătușat și au uitat de toate restricțiile și de dinstanțarea socială.

Citește și: Coronavirus în România. Patru oameni au decedat. Numărul total – 1343

Vama Veche e tărâmul libertăţii s-a văzut şi în ultimele trei zile. Mii de oameni au dansat şi au socializat, la malul Mării Negre, cu nisipul sub picioare, în aer liber. Drept urmare, unii nu au mai ţinut cont nici de distanța socială. Sau pur şi simplu au uitat. Jandarmii şi poliţiştii au fost prezenţi în staţiune, dar pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, anunță ProTV.

Distanța a scăzut, scaunele s-au înmulțit

Totodată, vacanţa de Rusalii a fost o provocare şi pentru proprietarii de terase, care au deschis, la 1 iunie, cu reguli clare. Doi metri distanţă între scaune şi cel mult patru persoane, la masă, dacă nu vorbim de aceeaşi familie.

Dacă la început, regulile s-au respectat cu stricteţe – de la o zi la alta unii clienţi şi patroni de restaurante s-au relaxat, distanţele între mese s-au micşorat, iar grupurile au început să crească. În Bucureşti, în Centrul Vechi sau în Herăstrău, tonul îl dau administratorii.

Nu uita de: S-au redeschis plajele în Vama Veche. Cât costă un șezlong, față de anul trecut, și câți oameni pot sta la soare

„Mesele sunt de strict 4 persoane, nu se fac mutări, nu se adăugă mase. Am avut şi persoane care au încercat să le mute, dar nu le-am dat voie, dar ca să mulţumim pe toată lumea, le-am dat mese unii lângă alţii, bineînţeles distanţate.”, spune reprezentatul unei terase, potrivit sursei citate.

Autoritățile anunță că măsurile pentru terase şi restaurante să se relaxeze după 15 iunie. Până atunci, regulile se păstrează. Pericolul nu a trecut, ne transmit autorităţile. Măştile rămân obligatorii în spaţii publice închise, la fel şi distanţarea socială.

S-ar putea să te intereseze și: S-au redeschis plajele în Vama Veche. Cât costă un șezlong, față de anul trecut, și câți oameni pot sta la soare