Românii au uitat de izolare. Marea îngrămădeală pentru cumpărăturile de Paște a început

Publicat: 10/04/2020 | 13:39

A mai rămas o sămptămână și câteva zile până la Paște, iar românii par să fi uitat de sfaturile autorităților privind izolarea la domiciliu.

Oamenii îşi fac cumpărături pentru sărbători în aglomerație şi revin zilnic în speranţa că preţurile vor mai scădea, ca în fiecare an.

Starea de urgență însă ar fi trebuit să îi împiedice anul acesta să mai facă acest lucru. Cel puțin nu în număr așa de mare. Cu toate acestea, vânzătorii spun că vânzările sunt semnificativ mai scăzute anul acesta în comparație cu aceași perioadă a anului trecut, în ciuda faptului că prețurile au rămas la fel.

Bilațul infectărilor în România

Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 257 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.