Românii au primit aproape 6.000 de amenzi în primele 24 de carantină totală. Cele mai amuzante scuze folosite

Publicat: 27/03/2020 | 14:36

În primele 24 de ore de carantină totală, aproape 6000 de români au fost prinși pe străzi și s-au ales cu amenzi substanțiale din partea autorităților.

Cosmin Andreica, reprezentantul polițiștilor, spune că ai săi colegi au întâlnit situații rupte din filmele de comedie cum ar fi cazul unui tânăr care a fost depistat de o patrulă de poliție în timp ce avea asupra sa o pungă cu un peștișor în apă pe care susținea el că îl plimbă și că este animalul său de companie.

La plimbare pe cal

Un bărbat din Iași a mers, de exemplu, 30 de kilometri pe cal pentru a ajunge la maternitate să își vadă băiatul nou născut.

„Au mai fost și situații hilare în care un tânăr care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere a spus că se grăbește să ajungă la bunica sa pentru că are nevoie de îngrijire și de ajutor.

La verificare în bazele de date a numelui bunicii invocate de tânăr, colegii au constatat că bunica sa murise de 10 ani”, a declarat Andreica citat de Digi24.

Sancțiuni de peste 7.500.000 de lei

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt a declarat că în 24 de ore, la nivel național, u fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei.

Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există cei care refuză realitatea.