Românii au golit supermarketurile de frica coronavirusului! Imagini apocaliptice

Publicat: 25/02/2020 | 21:54

Coronavirus a facut pâna acum numeroase victime. Până în prezent au fost înregistrate peste 80.400 de persoane infectate și peste 2.700 de decese. Odată cu izbucnirea epidemiei din Italia întreaga Europă a început să se alarmeze, la fel și românii.

Se pare că amenințarea noului virus a creat panică în rândul românilor care au început să facă provizii de alimente și apă. Încă de ieri supermarketurile  au fost luate cu asalt, iar clienții au făcut cumpărături în cantități mari. Cele mai căutate produse au fost apa îmbuteliată, conservele și produsele cu durată mai mare de valabilitate.

Deși luni, Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, la un post TV, că nu e cazul, în România, ca oamenii să-și facă provizii de alimente, se pare că supermarketurile au rămas deja fără produse în mai toată țara. În capitală mai multe centre comerciale au cozi ce se întind în tot magazinul, iar majoritatea au rafturile goale. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ FĂCUT DE METROREX! CE MĂSURI SE VOR LUA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)

Reprezentanţii marilor lanţuri de supermarketuri au fost chemaţi la o şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii pentru că autorităţile vor să se asigure că există stocuri suficiente de alimente. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA, ANUNȚ DESPRE ALERTA DE CORONAVIRUS! „GUVERNUL A EMIS O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ”)

George Bădescu, unul dintre reprezentanţii marilor retaileri spune că în scurt timp stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare, însă a admis posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.

„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, a declarat George Bădescu, dar nu a precizat perioada de timp pentru care există stocuri sau după cât timp ar putea apărea probleme.