România va intra în scenariul 4! Alexandru Rafila, anunț înfiorător: ”Mâine, cel mai probabil, vom depăși cifra de 2000 de cazuri”

Publicat: 29/03/2020 | 16:22

Cel mai negru scenariu s-ar putea confirma. Profesorul Alexandru Rafila susține că, cel mai probabil, România va depăși cifra de 2000 de cazuri de coronavirus.

”Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă.

S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24. (CITEȘTE ȘI: EI SUNT CEI MAI VULNERABILI ROMÂNI ÎN FAȚA CORONAVIRUSULUI. CUM ACȚIONEAZĂ VIRUSUL ÎN CAZUL LOR)

Alexandru Rafila a mai spus că 80% dintre cei diagnosticați fac forme ușoare sau medii. În schimb, 20% dintre persoanele infectate cu coronavirus fac forme mai grave sau critice. Astfel, cei care nu se află într-o stare critică vor putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.

Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat el.

57% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt tineri

57% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt tineri, conform ultimei statistici a Grupului de Comunicare Strategică. Potrivit ultimelor date puse la dispoziție de Grupul de Comunicare Strategică, cei mai mulți dintre pacienți diagnosticați cu COVID-19 au vârste cuprinse între 19 și 49 de ani.

Cei cu vârste cuprinse între 51 şi 69 de ani reprezintă 29% din cazurile de îmbolnăvire, iar cei cu vârstă mai mare sau egală cu 70 de ani doar 6%. Minorii care au contactat virusul sunt în procent de 3%. Dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, 54% dintre cazuri sunt femei, iar 43% sunt bărbaţi. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA ALEXANDREI MĂCEȘANU, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: ”SĂ NU CREADĂ INTERLOPII DIN POLIȚIE ȘI ORAȘ CĂ…”)