România, top trei în lume pentru cea mai indicată țară să lucrezi de acasă

Publicat: 08/01/2021 | 08:01

Clasamentul Digital Nomad Index publicat de Circleloop arată că România este pe locul trei în topul celor mai bune țări în care să lucrezi de acasă. Specialiștii au ajuns la această concluzie datorită internetului rapid pe care îl avem, dar și a costurilor medii.

„Pe locul trei pe indexul nostru se află România, care este una dintre piețele de tehnologii ale informației cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est. Această țară inovatoare are, de asemenea, unele dintre cele mai ieftine costuri lunare medii ale pachetelor de bandă largă pe linie fixă de pe lista noastră, la 8,15 USD! Dacă sunteți în căutarea unui acces la internet ieftin și de încredere, România ar putea fi locul perfect pentru dvs.”, arată Digital Nomad Index.

VEZI ȘI: Cum lucrezi eficient și în siguranță de acasă? Iată cele mai importante sfaturi

Pe primul loc în clasament se află Canada, statul Nordic care este cel mai bun la viteza de internet, dar și pentru că are un spor de fericire al traiului.

„Acasă la unul dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, nu este deloc surprinzător că Canada se situează în fruntea listei noastre pentru cea mai bună țară pentru a fi un „nomad digital”. Cu companii de renume mondial, precum Google și Mastercard, care doresc să deschidă noi birouri și să creeze oportunități uimitoare de angajare în următorii 5 ani, ar fi incredibil de ușor să rămâi conectat și să îți câștigi existența într-una dintre cele mai prietenoase țări din lume.”

 Pe locul doi se află Marea Britanie

„În ciuda faptului că este cunoscută drept una dintre cele mai ploioase țări din lume, Marea Britanie ar putea fi de fapt unul dintre cele mai bune locuri în care să vă mutați dacă doriți să vă schimbați stilul de viață cu cel al unui Nomad digital. Cu cel de-al doilea cel mai mare număr de căutări la nivel mondial pentru „locuri de muncă la distanță în Marea Britanie”, oamenii de pretutindeni se uită la următoarea lor aventură printre insulele britanice.”