România își menține promisiunea! 21.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost trimise în Republica Moldova

Publicat: 27/02/2021 | 15:12

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România își menține promisiune, iar 21.600 de doze de vaccin anti-covid au fost trimise către Republica Moldova.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul, în lunile următoare”, a spus Florin Cîţu, conform Agerpres.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE FLORIN CÎȚU, DUPĂ CE COMPANIILE AERIENE AU CERUT UNIUNII EUROPENE SĂ INTRODUCĂ PAȘAPOARTE DE VACCINARE ANTI-COVID)

Potrivit imaginilor publicate pe contul de Facebook al lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, transportul cu vaccinurile a plecat spre Chișinău sâmbătă, 27 februarie, în jurul orei 13.15.

Republica Moldova, campanie de vaccinare

Republica Moldova ar fi trebuit să acceseze 20% din necesarul de vaccinuri gratuit, prin rețeaua COVAX, însă până acum nu a primit nici o doză. Donația făcută de România reprezintă 3% din necesar. (VEZI ȘI: DIRECTORUL OMS ACUZĂ “UNELE ȚĂRI BOGATE” CĂ SUBMINEAZĂ DISTRIBUȚIA ECHITABILĂ A VACCINURILOR ANTI-COVID. PREȘEDINTELE GERMANIEI A REACȚIONAT DUR)

Republica Moldova va primi, în cadrul programului COVAX, 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Astfel, Republica Moldova va recepţiona gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populaţia de 3,5 milioane de locuitori.