România începe producția de măști! Din 15 aprilie, vor fi suficiente pentru medici și pentru populație

Publicat: 05/04/2020 | 10:42

Pentru că epidemia de coronavirsu pare că nu se apropie de final și pentru că este există o cerere crescută de măști și echipamente de protecție, România a început producția acestora.

În momentul actual farmaciile și spitale se confruntă cu un deficit de echipamente de protecție. Așadar, pentru a acoperi cererea mare, în România a început producția de măști și combinezoane.  Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că, din 15 aprilie, vor există suficiente măști atât pentru medici, cât și pentru populație. (CITEȘTE ȘI: MEDICII AU PUS PICIORUL ÎN PRAG! VOR PENSIE DE URMAȘ PENTRU CADRELE MEDICALE DECEDATE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

„S-a pornit producția în țară de măști și combinezoane. Primim cereri din partea unor firme care doresc să producă. Săptămâna viitoare vom pune în practică o metodă de achiziție a tuturor – măști și combinezoane inclusiv biocide. Producătorii români să știe că au unde să vândă aceste produse.

Cred că începând cu 15 aprilie vom putea produce suficiente măști să ajungă la populație și la medici. Cred că ești mult mai în siguranță din punct de vedere sanitar dacă ieși din casă purtând o mască”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei. (VEZI ȘI: UN MATEMATICIAN A ANUNȚAT CÂND SCĂPĂM DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, DAR ȘI CÂTE VICTIME SE VOR ÎNREGISTRA! DATELE EXACTE FĂCUTE DE SPECIALIST)