România este în alertă! Cei șase români care se aflau pe vasul infectat cu coronavirus, au revenit în țară

Publicat: 22/02/2020 | 12:29

Mai bine de o lună, cei șase români prinși pe vasul infectat cu noul Covind-19 au luat parte la cea mai înfricoșătoare experiență a zilelor noastre. Zi și noapte oamenii au trăit un coșmar, la gândul că oricând s-ar putea contamina cu virusul apărut în China. Ei au stat blocați într-un port din japonez, din cauza epidemiei de coronavirus, însă în urmă cu câteva ore, ei au fost aduși cu un avion miliat, în condiții speciale, înapoi în țara natală.

Românii au ajuns mai întâi la Berlin, în cursul nopții, de unde au fost preluați de o aeronavă C-27J Spartan, trimisă de Ministerul Apărării. Aeronava a aterizat la Baza aeriană 90 din București, sâmbătă, în jurul orei 7:15.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanții MAE.

Cu toate că toți cei șase români au fost testați medical, pe aeroport, la plecarea din Tokyo, iar analizele au arătat că aceștia nu sunt infectați cu virusul din China, oamenii se pare că nu scapă de controale la sânge nici în România. Ei vor fi supuși în următoarele două săptămâni unor analize amănunțite și vor sta în carantină, izolați, tot acest timp.

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus apărut în China. Doi dintre ei au murit.