România a anulat toate zborurile din și către Italia! Interdicția durează două săptămâni

Publicat: 09/03/2020 | 18:52

A fost luată o decizie radicală, România a anulat toate zborurile din și către Italia. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au susținut o conferniță de presă în care au prezentat noile măsuri impuse.

Astfel, anularea tuturor zborurilor din și către Italia  este vlabilă pentru toate aeroporturile din țară. Această decizie o să intre în vigoare din nouă martie și o să dureze până pe 23 martie. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA CONTINUĂ CRUCIADA ÎNCHIDERII ȘCOLILOR: „RAPIDITATEA CU CARE SE POATE RĂSPÂNDI UN VIRUS E IMENSĂ”)

Iar persoanele care o să ajungă în România indirect, cu zboruri care au escală, o să fie băgate automat în carantină. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA, ANUNȚ DESPRE ALERTA DE CORONAVIRUS! „GUVERNUL A EMIS O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ”)

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00″, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

Se închid școlile?

Dacă în ceea ce privește zborurile lucrurile sunt clare, în cazul școlilor nu s-a luat încă o decizie. Închiderea şcolilor va fi discutată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, luni 9 martie.

Până acum, Raed Arafat a anunțat că singurul lucru stabilit în legătură cu închiderea școlilor este o hotărâre prin care dacă într-o școală apare un caz de coronavirus, atunci se suspendă cursurile în întreaga școală.