Români veniți din străinătate, bătuți crunt de poliție după ce au atacat echipajele cu pietre. Motivul este greu de crezut

Publicat: 04/04/2020 | 16:55

Un grup de români, întorși de peste granițe într-o comună din Teleorman au fost bătuți crunt de jandarmi pentru că au refuzat să respecte izorarea și i-au atacat cu pietre pe polițiști. 

Potrivit martorilor oculari, citați de spynews, scandalul ar fi izbucnit după ce mai multe zeci de persoane, întoarse din zone roșii ale Europei, cum ar Italia, Spania și Anglia în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus au început să se plimbe pe străzile comunei ca și cum nu ar fi situație de urgență.

Sunt agresivi cu restul locuitorilor

Martorii mai spun că grup de expați ar fi agresivi cu restul locuitorilor și pot fi auziți în timp ce vorbeau, în mod ostentativ, în spaniolă sau italiană. Legat de această situație, a fost chemat șeful de Post, care a venit însoțit inclusiv de polițiști din comunele vecine. Cetățenii nu s-au lăsat, însă, intimidați de oamenii în unifomă și i-au pus imediat pe fugă, cu o ploaie de pietre.

Intervenția forțelor de ordine

Aceștia ar fi intervenit în forță, fără niciun avertisment prealabil, iar toate persoanele găsite pe stradă la acel moment ar fi fost snopite în bătaie. „I-au lovit cu bastoanele, dar și cu pumnii și picioarele.

Nu am văzut să dea vreo amendă, dar i-au bătut pe toți cei care nu erau în curte sau în casă”, au mărturisit martorii potrivit aceleași surse.

Cert este că, după acest incident, în cele mai multe localități din Teleorman, persoanele care au revenit dis străinătate ar fi început, dintr-o dată, să respecte măsurile impuse de starea de urgență.