Româncele ucise de coronavirus în Italia au fost aduse în România și înmormântate fără preot, în secret

Publicat: 20/03/2020 | 10:26

Româncele de 75 și respectiv 80 de ani care au murit din cauza coronavirusului au fost aduse în România în mare secret și înmormântate fără preot. Cele două bătrâne plecaseră în Italia, la Milano și erau surori. Cea de 75 de ani avea nevoie să urmeze un tratament, iar sora ei, femeia de 80 de ani, plecase de acasă cu ea pentru a-i fi alături. 

ies la iveală detalii dureroase legate de moartea celor două femei infectate cu Covid-19, care și-au dat ultima suflare în Italia. Potrivit informațiilor oferite de stiripesurse.ro, româncele de 75 și 80 de ani care au murit din cauza coronavirusului au fost aduse în țară în mare secret și au avut parte de o înmormântare atipică, fără preot. Cu toate acestea, primarul comunei Borșa din județul Maramureș susține că sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor două femei au fost aduse în mod legal în țară, după ce s-au obținut actele legale necesare repatrierii.

„Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot. Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară”, a spus Sorin Timiș, primarul comunei Borșa.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă a confirmat faptul că repatrierea trupurilor neînsuflețite ale celor două femei românce moarte din cauza coronavirusului s-a făcut în condiții legale.

„Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni”, a spus Dan Bucă, potrivit sursei citate.

Înmormântarea celor două femei a fost făcută fără preot și cu un singur membru al familiei, iar ceea ce s-a folosit la înmormântare, cazmale, frângii etc au rămas toate în groapă.