Româncă din Italia, dezvăluiri dureroase despre pandemia de coronavirus: „Doar Dumnezeu ne mai poate ajuta”

Publicat: 26/03/2020 | 08:16

Pandemia mondială de coronavirus a adus Italia într-o situație fără precedent. Mii de morți și zeci de mii de persoane infectate cu Covid-19 – cam așa poate fi descris coșmarul pe care îl trăiesc italienii, de aproape o lună de zile. O româncă din Italia a făcut mărturisiri cutremurătoare despre epidemia de coronavirus, dar și despre ceea ce se întâmplă cu cadavrele celor infectați. 

De o lună, Italia trăiește cel mai negru coșmar. O Româncă a făcut mărturisiri cutremurătoare despre situația în care se află țara cu cele mai multe decese înregistrate din cauza Covid-19.

SCENE CUMPLITE. Pacient cu coronavirus, scos în frig din spital și lăsat acoperit cu o pătură

Aproape cu ochii în lacrimi, femeia a povestit pentru wowbiz.ro ce se întâmplă atunci când o persoană moare din cauza infecției cu Covid-19, dar și despre modul în care toată lumea încearcă să supraviețuiască pandemiei și să spere la o viață normală.

„Este foarte dificil și crud ce se întâmplă aici, în Italia. În zona Toscanei, în care mă aflu, nu este așa mare nenorocirea, cazurile grave sunt în nord, Milano, toată Lombardia de fapt! Noi stăm în case, nu avem voie să ieșim pe străzi decât la cumpărături și atât! Afacerea mea am închis-o momentan, așa cum prevede legea aici, și stăm pur și simplu la domiciliu. Încercăm să supraviețuim acestei nenorociri care s-a abătut peste omenire. Doar Dumnezeu ne mai poate ajuta.

E trist și negru tot. La televizor, vezi cazuri cu duiumul! Vorbim și noi cu cei apropiați de aici și aflăm lucruri la care nu ne-am fi gândit cu două luni în urmă niciodată. Atât de rău este încât, oamenii care au peste 60 de ani și sunt infectați cu coronavirus nu mai sunt primiți în spitale. Îi întreaba la telefon ce vârstă au și îi tratează la domiciu. Cine supraviețuiește bine, cine nu… Mai mult, dacă îți moare o persoană, la fel de ciudat și malefic este totul. Mortul nu ți-l mai aduce acasă, nu îl mai vezi niciodată, este incinerat și gata. Nici nu știu ce se întâmplă cu cenușa”a spus femeia, pentru sursa citată.

Vă reamintim că în Italia au fost înregistrate cele mai multe decese din cauza epidemiei de coronavirus. Mai mult, Italia este singura țară aflată în zonă roșie, din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei și până în prezent și-au pierdut viața, în Italia, peste 6.000 de persoane.