Risc mare de avalanșe. Pârtiile din Sinaia vor fi închise miercuri

Publicat: 06/01/2021 | 12:46

 

Salvamontiștii avertizează turiștii să nu se aventureze pe cărările de munte, la Sinaia. Toate pârtiile sunt închise pe parcursul zilei, din cauza riscului mare de avalanșe între cota 1.400 și 2.000. 

Cei care se află astăzi la munte, la Sinaia, trebuie să aibă grijă și să nu se aventureze pe domeniul schiabil. Salvamontiștii din Sinaia preconizează numeroase avalanșe întrre cota 1400 și 2000 din cauza instabilității stratului de zăpadă.

CITEȘTE ȘI: ” AVERTIZARE ANM! PRECIPITAȚII ȘI INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI ÎN MAI MULTE ZONE DIN ȚARĂ. LA MUNTE SE ÎNREGISTREAZĂ NINSORI ABUNDENTE

Toate pârtiile vor fi închise

Turiștii aflați în stațiunea din Sinaia sunt rugați să fie foarte atenți pentru că există foarte multe șanse să se declanșeze avalanșele. Și la supraîncărcări slabe cu turiști sau schiori care pot disloca primii 30-40 de cm din partea superioară a stratului de zăpadă.

Gondolele de altitudine Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui nu sunt funcționale din cauza unor probleme tehnice. Rămâne deschisă până la ora 17 doar gondola Sinaia.

VEZI ȘI: ” PROGNOZA SPECIALĂ. CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI ÎN URMĂTOARELE TREI ZILE