Rezultate Bacalaureat 2020. Cum afli ce notă ai luat. Alege județul și tastează codul

Publicat: 30/06/2020 | 08:30

Rezultatele Bacalaureatului dn 2020, cel mai atipic examen al maturității din istoria recentă a României, vor fi publicate marți, 30 iunie 2020, până-n ora 12:00. Vor fi publicate pe edu.ro, dar și la avizierele liceelor.

Anul acesta vine cu o schimbare importantă. La fel ca și în cazul Evaluării Naționale, rezultatele vor fi anonimizate. Concret, în loc să caute după nume sau liceu, elevii își vor căuta rezultatele după un COD pe care l-au primit după ce au susținut examenul de Bacalaureat.

Citește și: Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2020. Edu.ro va publica rezultatele oficiale. Live UPDATE

Codul reprezintă un singur elev și este același pentru toate cele trei probe. Dacă un elev pierde codul unic de la Bacalaureat, îl poate recupera de la centrul de examen, care are evidența acestor coduri într-un catalog.

Notele pentru toți elevii se publică în același timp, la toate cele trei probe, cum am precizat și mai sus, până-n ora 12:00.

Cum se fac contestațiile

Contestațiile pot fi depuse marți, când se afișează rezultatele, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse și prin mijloace electronice. În această situație candidații completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri.

Nu rata: O vedetă celebră din România a picat BAC-ul! Vezi ce note a luat bruneta

Bacalaureatul din 2020

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise

Aflați notele de la BAC pe bacalaureat.edu.ro (Click aici)

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay