Revoltător! Un ambulanțier în combinezon prins cu bandă adezivă a fost trimis la un pacient cu coronavirus

Publicat: 08/04/2020 | 14:20

Revoltător! Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a fost trimis la un pacient cu coronavirus în combinezon prins cu bandă adezivă.

Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a făcut mărturisiri uluitoare. Femeia a povestit că echipamentele lor de protecție în lupta cu corornavirusul nu sunt adecvate. Atât ea cât și colegii ei sunt cu moralul la pământ din cauza situației din spital. (CITEȘTE ȘI: IMAGINE IMPRESIONANTĂ. UN MEDIC DETAȘAT ÎN “IADUL” DE LA SUCEAVA ȘI-A REVĂZUT FETIȚA DUPĂ 10 ZILE, DE LA DISTANȚĂ)

”Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă, Într-un tarziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase.

În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri – suntem efectiv fără nicio protecție”, a spus femeia la Antena 3.

Sursa foto: Antena 3

Un ambulanțier din Suceava a murit din cauza COVID-19

Un ambulanțier de la Stația Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean, Cristian Stupiuc, a murit, marți, din cauza coronavirusului. Bărbatul avea 53 de ani.

Potrivit colegilor, în urmă cu circa două săptămâni, bărbatul s-a simțit rău și a plecat acasă. Pe 23 sau 24 martie, acesta a mers la Direcția de Sănătate Publică Suceava și, pentru că avea simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus, a fost testat. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

În ultimele zile, însă, starea de sănătate i s-a agravat și marți, 7 aprilie, a murit. (CITEȘTE ȘI: SALVATOR ÎN PRIMA LINIE, LA 80 DE ANI: ”NU MI-E TEAMĂ. NU MI-E TEAMĂ ABSOLUT DELOC”)

„Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem”, ne-a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava pentru monitorulsv.ro.