Revoltător: bolnav de coronavirus din Piatra-Neamț, scos din spital în maieu, fără izoletă și lăsat în frig! “Pompierul a refuzat să…”

Publicat: 26/03/2020 | 07:29

Situație incredibilă în Moldova. Un pacient confirmat ca purtător al virusului COVID-19 a fost scos din secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru a fi transferat la unitatea medicală din Iași, unde ar urma să primească o îngrijire mai bună. Revoltător este că bărbatul a fost scos afară fără izoletă și fără nicio măsură de protecție.

VEZI AICI: DRAMA UNUI ȘOFER ROMÂN DIN ITALIA. “NU MI-AM VĂZUT FAMILIA DIN 8 MARTIE!” CE A FĂCUT CÂND A AVUT PRIMELE SIMPTOME DE CORONAVIRUS

Bărbatul a fost lăsat în frig, în maieu, învelit cu o pătură legată cu bandă adezivă ca să nu cadă de pe targă. La momentul respectiv, afară erau doar 4 grade Celsius. Pacientul a fost plimbat prin spital de trei ori în zece zile, iar cu doar câteva ore înainte să fie scos în frig a fost la un pas de moarte.

Ulterior, bărbatul a fost urcat în autospeciala ISU Neamț de doi brancardieri, care s-au chinuit să-și ducă la final treaba, având în vedere greutatea pacientului.

MĂȘTILE DIN CRIPTĂ. Ajutor nesperat pentru medici. Vechi achiziții de criză vor salva vieți

De precizat că reprezentantul ISU Neamț nu a oferit niciun fel de ajutor din cauză că nu era echipat corespunzător.

Pompierul nu avea ochelari de protecție, doar mască! A ŕefuzat să-i ajute pe brancardieri din acest motiv, dar la sfârșit închide ușa… Dacă era corespunzător, putea da o mână de ajutor celor care s-au chinuit să urce targa în mașină! Dar de unde echipament???”, a declarat, potrivit newsallert.ro, soția pacientului.