Revelion 2021. Restricții dure pentru români în noaptea dintre ani

Publicat: 22/12/2020 | 12:40

Autoritățile au comunicat regulile de protecție pentru noaptea dintre ani. În acest an, sărbătorile se vor desfășura diferit pentru români, în contextul pandemiei de coronavirus.

Conform legii în vigoare, românii nu vor putea să se deplaseze în afara locuinței după ora 23. Așadar, în noaptea de Revelion cetățenii trebuie să rămână în casele lor. De asemenea, sunt interzise artificiile periculoase.

Persoanele care vor fi depistate în fața blocului în noaptea de Revelion că efectuează operațiuni cu articole pirotehnice riscă amenzi usturătoare sau dosar penal. Potrivit art. 37 din Legea nr. 126/1995  privind regimul materiilor explozive republicată, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  • Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P 1 către persoane care nu an împlinit vârsta de 18 ani;
  • Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

De asemenea, secretarul de stat, Raed Arafat, a menţionat că de Anul Nou nu vor fi petreceri sau concerte.

“Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu mască, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil, a menţionat oficialul.