Rețetă simplă și rapidă de cornulețe din untură cu rahat sau cu cremă de ciocolată

Publicat: 12/04/2020 | 11:20

De sărbători, de pe masă nu pot lipsi cornulețele din untură cu rahat sau cu cremă de ciocolată. Dacă nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, atunci este indicat să respecți rețeta simplă și rapidă prezentată de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. Rezultatul va fi, cu siguranță, delicios!

VEZI AICI: CORNULEȚE DE POST CU NUCĂ. SUNT ATÂT DE DULCI ÎNCÂT O SĂ LE TERMINI ÎN CÂTEVA ORE

Pentru 50 de cornulețe ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g untură
  • 500 g făină
  • 2 lunguri zahăr pudră
  • 2 linguri oțet de vin alb
  • 5 linguri apă minerală
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 150 g zahăr pudră pentru pudrare

Pentru umplutură ai nevoie, logic, de rahat sau un borcan cu cremă de ciocolată.

Rețetă simplă și rapidă de cornulețe din untură cu rahat sau cu cremă de ciocolată. Cât trebuie să stea la cuptor

Modul de preparare nu este deloc complicat. La început, ai nevoie de un bol, unde să freci untura cu zahărul. Următorul pas este să adaugi apa minerală, oțeul și esența de vanilie. Apoi, se cerne făina peste compoziție și se frământă până în momentul în care se obține un aluat tare și, în același timp, ușor de modelat.

NU RATA: REȚETĂ DE CHEC DE POST PE CARE SĂ O FACI ACASĂ CU FAMILIA. REZULTATUL FINAL E DELICIOS!

Ulterior, aluatul se înpachetează în folie alimentară și se bagă la rece pentru aproximativ 40 de minute. Apoi, după preferințe, pe blatul de lucru presărat cu făină, întindem aluatul în foaie mai groasă sau mai subțire. De regulă, aluatul se taie în triunghiuri de circa 3 centrimetri.

În partea stângă, în colțul triunghiului, se pune umplutura (rahat sau cremă de ciocolată) în cantități potrivite și se rulează cornulețul.

Apoi, cornulețele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul gata încălzit la 180 de grade Celsius. După aproximativ 20-25 de minute și după ce au devenit rumene la suprafață, cornulețele se scot și se tăbvălesc calde prin zahărul pudră.