Rețetă desert Parlament. Ce ingrediente o fac atât de delicioasă

Publicat: 12/04/2020 | 12:22

Cei care sunt în pană de idei şi vor un desert gustos şi simplu de preparat, pot alege prăjitura Parlament. Reţeta nu este deloc grea şi nu ai nevoie de ingrediente greu de găsit.

Ce ingrediente îţi trebuie pentru desertul Parlament

Ingredientul care iese în evidenţă în cazul prăjiturii Parlament este frişca. Combinată cu crema de ciocolată şi cu nuca, aceasta dă o savoare deosebită acestui desert.

În cele ce urmeează, vom vedea care este modul de preparare şi ce ingrediente îţi trebuie pentru a face această prăjitură.

Cum să prepari prăjitura Parlament. Iată reţeta

Pentru prepararea desertului Parlament ai nevoie de 7 ouă, 7 linguri de nucă măcinată, 14 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 2 căni de nucă prăjită, un plic praf de copt, 500 ml frișcă bătută, 400 gr cremă de ciocolată, 500 gr biscuiți.

Se pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi şi se presară deasupra nuca prăjită. Apoi, se trece la conceperea blatului prăjiturii. Se bat 7 albuşuri până se fac spumă, iar ulterior se adaugă cele 7 linguri de zahăr, nuca măcinată, 3 linguri de făină şi praful de copt.

Se lasă puţin compoziţia să se aşeze, apoi se toarnă în tavă peste nuca prăjită şi se lasă la copt la cuptor timp de circa o jumătate de oră. Blatul rezultat va fi lăsat să se răcească, iar apoi se va înlătura hârtia de copt. Pe partea cu stratul de nucă se întinde crema de ciocolată.

După ce ai făcut acest pas, înmoaie biscuiţii în cafea şi pune-i peste stratul de cremă. Amestecă apoi, 7 gălbenuşuri cu 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de apă. Amestecul va fi fiert apoi pe baie de aburi.

După ce ai lăsat compoziţia să se răcească, amestec-o cu frişca bătută până când se formează o cremă omogenă. Aceasta va fi pusă peste stratul de biscuiţi.

La final, poţi pune deasupra stratului de frişcă ciocolată albă sau neagră răzuită sau cacao. Se lasă la frigider şi se serveşte rece. Poftă bună!