Restricțiile se ridică, dar starea de alertă rămâne! Florin Cîțu: Românii să înțeleagă că încă suntem în pandemie

Publicat: 13/05/2021 | 22:03

Deși au început măsurile de relaxare, iar din data de 15 mai masca de protecție nu o să mai fie obligatorie în spațiile deschise și restricțiile de noapte se vor ridica, starea de alertă încă va rămâne valabilă. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat la Digi 24 că starea de alertă rămâne valabilă pe întreg teritoriul României. Acesta a explicat că decizia de a menține starea de alertă a fost luată în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat. (CITEȘTE ȘI: STAREA DE ALERTĂ VA FI PRELUNGITĂ! ANUNȚUL A FOST FĂCUT DE FLORIN CÎȚU)

„Starea de alertă rămâne! Românii să înțeleagă că încă suntem în pandemie. Lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut pandemia. Deocamdată, abia am adoptat-o, nu văd în acest moment o ridicare a stării de alertă. Putem să funcționăm cu astfel de măsuri și cu starea de alertă. Pandemia nu a dispărut. Vom evalua permanent situația”, a declarat Florin Cîțu.

Relaxarea restricțiilor din data de 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Astfel, din data de 15 mai, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.

De asemenea, din data de 15 mai se ridică și restricțiile de noapte, iar românii vor putea circula pe stradă toată noaptea. Mai mult, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din capacitate, iar în ceea ce privește școlile se păstrează în continuare scenariul galben, verde.

(VEZI ȘI: E OFICIAL! MASCA DE PROTECȚIE NU O SĂ MAI FIE OBLIGATORIE DIN DATA DE 15 MAI. CE ALTE RESTRICȚII SE RIDICĂ)

 

Sursa foto: Agerpres