Restricții la vânzarea medicamentelor! Paracetamol cu rația în farmaciile din România

Publicat: 01/04/2020 | 18:30

La fel ca în alte țări și în România a început restricționarea vânzărilor de medicamente. Românii nu o să mai poată cumpăra mai mult de două cutii de paracetamol din farmacii.

Această decizie vine ca urmare a faptului că în ultima perioadă vânzările la acest medicament s-au triplat datorită faptului că medicamentul se află pe schema de tratament a infecției cu noul coronavirus. (CITEȘTE ȘI: MEDIC SMURD, MĂRTURIE EMOȚIONANTĂ DE LA SUCEAVA: ”AM AVUT ȘI RUDE PRINTRE PACIENȚI, UNA DINTRE ELE A MURIT. ÎNCERC SĂ-MI FAC DATORIA”)

 „Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună.

Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.