Restricții în București. S-a decis închiderea restaurantelor în interior + Alte măsuri

Publicat: 07/03/2021 | 18:12

Comitetul Municipiului București pentru Situația de Urgență a decis să impună din nou restricții în București. Asta pentru că incidența infectărilor cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Bucureștiul intră oficial în scenariul roșu, iar restaurantele și barurile nu mai au voie să funcționeze în interior. De asemenea, și cinematorgrafele și teatrele se închid. Măsurile intră în vigoare la noapte, 8 martie, orele 00:00, scrie antena1.ro. Iar elevii de gimnaziu exceptându-i pe cei de clasa a VIII-a și de liceu, exceptându-i pe cei de clasele a XII-a, a XIII-a, trec la învățarea online. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL EDUCAȚIEI, SORIN CÎMPEANU, A FĂCUT ANUNȚUL. CÂND SE REDESCHID ȘCOLILE)

Restricții în București. S-a decis închiderea restaurantelor în interior + Alte măsuri

CNSU a anunțat că în contxtul scenariului roșu în Capitală, se interzice desfășurarea activităților restaurantelor: „Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent. Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități”. (NU RATA: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI CÎMPEANU DESPRE REDESCHIDEREA ȘCOLILOR: ”NU EXCLUDEM NICIUN SCENARIU!”)

Cu vor funcționa terasele? „Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distaţe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, se arată în document.

„Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, conform CNSU. De asemenea se interzicea activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Este interzisă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.