Restricții extreme în Grecia pentru perioada Sărbătorilor Pascale! Orice călătorie cu mașina în Sâmbătă Mare și în ziua de Paște ar putea fi interzisă

Publicat: 15/04/2020 | 21:12

Grecia este pregătită să ia măsuri dure în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a evita apariția unor noi focare de infecție. Autoritățile vor să limiteze deplasările cetățenilor pentru a se asigura că acești rămân în casă și își petrec Paștele în siguranță.

Autoritățile iau în calcul să interzică orice călătorie cu mașină în Sâmbătă Mare, dar și în ziua de Paște. Această măsură are menirea de a prevenii situațiile în care oamenii ignoră avertismentele și merg la rude sau prieteni. Astfel, cetățenii ar fi obligați să stea în casă, iar riscul de răspândirea al virusului devine mult mai mic. (CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! UN MEDIC ȘI-A ASCUNS IUBITA ÎN PORTBAGAJ PENTRU A SCĂPA DE CONTROALELE DE CORONAVIRUS)

Guvernul a dat asigurări că autoritățile vor face orice este posibil pentru ca eforturile de până acum să nu fie în zadar. „Nu vom merge la casele oamenilor, iar în cartiere, cetățenii nu se vor strânge în fața locuințelor. Este extrem de periculos”, a fost mesajul transmis de oficiali. (VEZI ȘI: TOȚI OAMENII DIN ROMÂNIA TREBUIE SĂ AFLE! RECOMANDĂRILE PRIVIND CONDUITA DE PREVENȚIE A INFECTĂRII CU NOUL CORONAVIRUS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE)

În prezent, în Grecia au fost confirmate 2.000 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19, dintre care 100 de oameni și-au pierdut viața.