Restaurantele și cinematografele se redeschid de luni în București

Publicat: 03/05/2021 | 11:26

Restaurantele la interior, cinematografele și sălile de spectacol se redeschid de luni, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a revenit sub 3 la mia de locuitori.

Ce-i drept, vor funcționa la capacitate redusă, de 30 %. La ora 21:00 vor trebui însă închise. Totodată, restricțiile de circulație după ora 22:00 rămân în continuare valabile și petrecerile vor fi, în continuare, interzise.

Suntem bucuroși să primim clienții în interiorul locațiilor noastre. Ne-a fost foarte greu”, a spus Ionuț Ceban, patronul unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.

Chiar dacă am redeschis în interior, respectăm toate regulile impuse de autorități cu strictețe: mesele distanțate la 2 metri, dezinfectant pe fiecare masă, colegii mei se dezinfectează la anumite perioade de timp, dezinfectăm saloanele unde primim oaspeții la intervale bine stabilite”, a mai precizat afaceristul.

Puteți lua masa la restaurant în siguranță deplină, în interior”, este mesajul lui Ionuț Ceban pentru clienți.

Afaceristul a mai adăugat că pierderile financiare au fost destul de mari în perioada în care restricțiile au fost dure.

Ne așteptăm și la alte relaxări în timp, dacă rata de infectare va scădea. Suntem nerăbdători să organizăm evenimente, petreceri, să revenim la o viață normală”, a mai spus Ionuț Ceban.

Restaurantele se redeschid de luni în București. Anunțul făcut de prefectul Alin Stoica

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că vor veni și alte relaxări, dacă rata de infectare va continua să scadă.

Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Alin Stoica.