Regulile care trebuie respectate în centrele comerciale ce se redeschid pe 15 iunie. Doar un anumit număr de persoane va avea acces în mall-uri

Publicat: 14/06/2020 | 22:41

Mâine, 15 iunie se vor redeschide toate centrele comerciale din țară, după o lipsă de activitate de trei luni.  Regulile sunt stricte încă. Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni combaterea noului coronavirus. Un număr limitat de persoane va avea acces în mall-uri.

Marile centre comerciale sunt pregătite să-și întâmpine clienții de luni cu dezinfectant și aparate pentru măsurarea temperaturii.

CITEȘTE ȘI: Soțul Deliei Matache, furios pe autorități: ”Herăstrău e în altă țară? Toate restaurantele deschise, distanțare socială nu există!”

”Mall-urile au montat scanere la intrare, care iau temperatura. Au transmis informări către chiriași, dar acestea sunt recomandări, nu sunt măsuri legale. Spre exemplu, la fashion au spus să fie liberă o cabină de probă între alte două cabine. Personalul trebuie să fie împărțit pe ture, o zi da, o zi ba. Totul a fost făcut pe repede înainte pentru că nu am avut reglementări. Avem 42 de magazine, iar recomandările centrelor comerciale variază de la unul la altul”, a declarat reprezentantul unei firme care are nu mai puțin 42 de magazine în mall-uri pentru ziarul Libertatea.

CITEȘTE ȘI: VIDEO incredibil! Un bărbat pescuiește pe faleza din Orșova, după ce o ploaie torențială a inundat toată zona

În mall-uri vor intra un număr maxim de persoane, mai anunță reprezentanții.

„Au fost centre care au zis ca suprafața pe fiecare client din magazin să fie de 9 metri pătrați. Au mai fost recomandări pentru a da la o parte piesele de mobilier, astfel încât să crească suprafața și deci să fie permis un număr mai mare de clienți. Cei care au intrări separate, precum cafenelele, trebuie să ia temperatura clienților la intrare. În magazine trebuie purtată masca atât de către personal, cât și de către clienți. De asemenea, trebuie igienizare la fiecare două ore, atât a angajaților, cât și a caselor de marcat și a suprafețelor ce pot fi atinse”, au mai spus aceleași surse.