Reguli noi pentru cei care locuiesc la bloc. Amenzi usturătoare de până la 6.000 de lei

Publicat: 22/02/2020 | 18:40

Regulile noi pentru cei care locuiesc la bloc vizează modul în care locatarii aruncă gunoiul. Pentru că românii par să nu fie prea interesați de reciclare și de aruncarea selectivă a gunoiului, autoritățile din Iași au venit cu unele măsuri. Noile reguli sunt menite să îi determine pe oameni să aibă mai multă girjă când aruncă deșeurile, dacă nu de bunăvoie, măcar de frică.

În Iași, în zona ghenelor de gunoi o să fie montate camere video. Se vor achiziționa 200 de sisteme de supraveghere, de către societatea de salubritate, care  vor fi amplasate lângă tomberoane. (CITEȘTE ȘI: AMENZI USTURĂTOARE PENTRU VECINII CU BORMAȘINĂ! LEGEA A INTRAT ÎN VIGOARE DE AZI)

Autoritățile cred că asta este singura metodă prin care oamenii o să fie atenți la modul în care își aruncă gunoiul. Cei care nu respectă regulile de reciclare și sunt surprinși de camerele de filmat o să primească amenzi destul de mari: de la 3.000 la 6.000 de lei. (VEZI ȘI: DE LA 1 IANUARIE CRESC AMENZILE! CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A-ȚI PĂSTRA BANII ÎN BUZUNAR)

Înițiativa societății de salubrizare de a monta camere video vine cu scopul de a îi învăța pe ieșeni să arunce selectiv gunoiul. În Iași există 600 de puncte în care oamenii pot arunca deșeurile, iar peste jumătate dintre acestea sunt containere moderne. Până anul viitor autoritățile speră că toate punctele să fie supravegeate video.